Amandmani će biti obuhvaćeni u većem dijelu novog prijedloga budžeta

BANJALUKA – Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić izjavio je u subotu u Banjoj Luci da je dobio obećanje da će…

Vijesti April 3, 2021

BANJALUKA – Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić izjavio je u subotu u Banjoj Luci da je dobio obećanje da će predloženi amandmani biti obuhvaćeni što većim dijelom u novi prijedlog budžeta nakon sastanka sa sa gradonačelnikom, predsjednicima gradskih odbora i šefova klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu.

“Budžet mora biti usvojen u prvoj polovini ove godine. Iskreno se nadam da ćemo na Skupštini u ponedjeljak imati dobar prijedlog budžeta” kazao je Ilić.

Ovaj sastanak je bio početak inicijative za saradnju u Banjaluci, rekao Ilić I dodao da je tema sastanka bio budžet, s obzirom na to da je Banjaluka ušla u nezavidnu situaciju.

“Ja budžet ne smatram kao neku pijacu, gdje ćemo mi licitirati. Budžet je finansijski dokument koji je važan za funkcionisanje Banjaluke” kazao je Ilić.

Rekao je da za trenutnu situaciju ne vrijedi tražiti krivce, nego je važno tražiti rjesšnje I istakao da je spreman na saradnju i razgovor sa bilo kojom stranom.

“Svi zajedno moramo raditi na budžetu, kao i na svim drugim pitanjima koja su važna za funckionisanje Banjaluke” rekao je Ilić.

“Ovakav sastanak je ohrabrujući za sve građane Banjaluke, ali i sve nas koji radimo u ovakvom sistemu” naglasio je Ilić.

Kada je u pitanju pomoć ugostiteljima, Ilić je istako da je njihov amandman išao u smjeru Horeke.

“Da li će pomoć ići i nekim drugim udruženjima, vidjećemo” rekao je Ilić.

Istakao je da imaju želju da pomognu zdravstvenim radnicima, te je iz tog razloga predložena jednokratna pomoć od 500 KM.

“Samo smo željeli da pokažemo primjer svim lokalnim zajednicama, jer je ogromna važnost zdravstvenih radnika za sve nas” rekao je on.