Banjalučki Socijalisti i ove godine organizovano na Kozaru

BANJALUKA – Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka i ove godine sa članovima i simpatizerima organizuje odlazak na obilježavanje Bitke na…

Vijesti Juni 28, 2019

BANJALUKA – Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka i ove godine sa članovima i simpatizerima organizuje odlazak na obilježavanje Bitke na Kozari, koje će se održati na Mrakovici u nedjelju 30. juna.

Obilježavanje će početi u 10 časova kada će biti služen parastos na Spomen – krstu, a u 10.45 će biti položeni vijenci na Centralnom spomen-obilježju. U 11.15 prisutnima će se obratiti zvanice, dok je u 11.40 predviđen umjetnički program.

Socijalistička partija tradicionalno učestvuje u obilježavanju Bitke na Kozari, ali i drugih važnih istorijskih datuma vezanih za oslobodilačke ratove. Smatramo da je obilježavanje ovih datuma i njegovanje slobodarske tradicije nešto što moramo da čuvamo i prenosimo narednim generacijama.

Borba za slobodu i antifašizam su civilizacijske vrijednosti koje zauzimaju najvažnija mjesta u našem programu i našim politikama i tako će ostati i ubuduće.

Bitka na Kozari, koja je simbol stradanja i otpora u borbi protiv nacista i ustaša, trajala je 27 dana, a za to vrijeme stradalo je 10.000 boraca i 40.000 civila.