Banjalučki vatrogasci prošle godine imali 984 intervencija

Vatrogasci su prošle godine izašli na teren 984 puta i imali isto toliko intervencija, saopštili su iz Vatrogasne brigade Banjaluka….

Vijesti Januar 10, 2021

Vatrogasci su prošle godine izašli na teren 984 puta i imali isto toliko intervencija, saopštili su iz Vatrogasne brigade Banjaluka.

Kako su istakli, najviše intervencija, njih 200, je bilo na asistencijama, dok je zapaljeno 168 kontejnera na području grada.

“Tokom 2020. godine imali smo požare na 58 stambenih objekata, jedan požar industrijskog objekta, 16 privrednih objekata, 25 pomoćnih objekata te 32 požara na elektroinstalacijama. Takođe, imali smo 60 intervencija zbog šumskih požara te 70 požara zbog zapaljenja dimnjaka”, naveli su iz Vatrogasne brigade.

Prema njihovim riječima, imali su 34 požara na saobraćajnim sredstvima.

“Na ostalim požarima, kao što su požari otvorenog prostora, livada, niskog rastinja i ostalog imali smo prošle godine 152 intervencije”, kazali su u Vatrogasnoj brigadi.

Dodali su da su zbog saobraćajnih udesa na području grada imali 24 intervencije, dok su zbog poplava izlazili na teren 49 puta.

“Zbog kvara liftova imali smo 17 intervencija, otvaranja stana 49 te obezbjeđenja 29 poziva, na koje smo svaki put odgovorili”, istakli su u Vatrogasnoj brigadi.