Banjaluka treba da se razvija kao glavni grad

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da postoji saglasnost sa gradskom organizacijom DNS-a da Banjaluka treba da…

Vijesti Oktobar 2, 2019

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da postoji saglasnost sa gradskom organizacijom DNS-a da Banjaluka treba da se razvija kao glavni grad i regionalni centar koji ima perspektivu razvoja razrađenu u strategiji koja obuhvata period od 2020. do 2025. godine.

“Čuli smo niz konkretnih prijedloga iz različitih oblasti na kojima insistira DNS. Iskazan je i interes za nastavkom dobre saradnje”, rekao je Radojičić novinarima nakon razgovora sa delegacijom banjalučkog Gradskog odbora DNS-a.

Radojičić je neveo da je ovaj sastanak održan u okviru razgovora sa predstavnicima političkih partija o planovima i programima daljeg razvoja grada.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milan Radović rekao je da će DNS podržati strategiju razvoja grada za period 2020. do 2025. godine, te da će dati neke svoje sugestije, primjedbe i viđenja.

On je naveo da je u fokusu banjalučkog DNS-a i ruralni razvoj, razvoj turizma, gradske i prigradske infrastrukture, dodajući da je do sada na području grada mnogo toga urađeno, među kojima su projekti zapadnog tranzita, toplane, centra grada.