Borenović sa Satlerom: Pravosuđe je naš najveći problem

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sastao se danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom. Borenović…

Politika Januar 23, 2020

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sastao se danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom.

Borenović je istakao da je trajno opredjeljenje PDP-a posvećenost evropskom putu.

– Tu prije svega mislim na izgradnju efikasnih institucija koje se temelje na evropskim vrijednostima – rekao je Borenović.

On je Satleru prenio stav PDP da ekonomske reformi nisu i ne mogu biti povećanje PDV-a, novo i prekomjerno zapošljavanje u javnom sektoru i povećanje budžeta zajedničkih institucija, kako je to najavio novi predsjedavajući Savjeta mninistara BiH.

– Osim toga, tokom razgovora sam naglasio da je vladavina prava u BiH ugrožena, da je izborni proces urušen, a da nova koalicija najavljenim imenovanjima nastoji potpuno da zarobi institucije i stavi ih pod kontrolu stranačkih lidera – istakao je Borenović.

On je dodao i “da je stanje u pravosuđu najveći problem u zemlji, a zatim loša ekonomska situacija, Izborni zakon koji omogućava manipulacije, pristrasni javni mediji, nesigurnost građana u institucije, te masovni odlasci”.

Borenović je pozdravio namjeru EU za aktivnim angažmanom u podršci pri rješavanju navedenih problema.

Srpskainfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.