Božović: Ne znam zašto me osporavaju

Kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović kaže da ne zna zašto je Stranka demokratske akcije…

Politika Januar 15, 2020

Kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Mlađen Božović kaže da ne zna zašto je Stranka demokratske akcije dovela u pitanje njegovo imenovanje uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i da se ne zamara ishodom.
– Vjerujte da ne znam, mjesec dana me osporavaju. To je već politika, a u politiku nikad nisam volio da se upuštam. Nisam ni sa kim razgovarao, niti hoću da razgovaram – rekao je Božović za portal Klix.ba.

On navodi da trenutno nastoji da se isključi iz političkih previranja, kao i da se ne uzbuđuje u slučaju da ne dobije potrebnu podršku u parlamentu BiH.
Funkcioner SNSD-a Zoran Tegeltija rekao je da će SDA stav o imenovanju Božovića za ministra saopštiti danas pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Tegeltija, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara, napomenuo je da je raniji dogovor bio da će biti prihvaćen kandidat za koji ni Agencija za istrage i zaštitu BiH, niti Centralna izborna komisija BiH neće imati primjedbi.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da danas odluči da li će Božović, koga je predložio DNS, biti imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.
Komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara početkom januara nije podržala Božovićevo imenovanje za ministra, ali ova odluka nije obavezujuća za Predstavnički dom.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da bi ponovno osporavanje Božovićevog izbora značilo novu krizu u BiH.
SRNA
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.