Crnadak: PDP traži ponavljanje izbora u Doboju

Partija demokratskog progresa poslala (PDP) je zvaničan zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za poništavanje izbora u Doboju, rekao je…

Politika Novembar 18, 2020

Partija demokratskog progresa poslala (PDP) je zvaničan zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za poništavanje izbora u Doboju, rekao je danas potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.
On je dodao da ova partija traži od CIК BiH i određivanje termina za ponovno održavanje izbora u Doboju.

– Posmatračima PDP zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, te zbog toga rezultati ovako sprovedenih izbora nemaju značaj i ne smiju se primjenjivati. Način na koji je SNSD-ova vlast sprovela izbore u Doboju je takav da su mogli popuniti glasačke listiće i dan ranije u svojim stranačkim prostorijama, jer osim zabrane prisustva na biračkim mjestima u toku izbornog dana, naši posmatrači nisu učestvovali ni u nadgledanju pripreme biračkih mjesta, niti brojanja glasova- ističe Crnadak.
On kaže da u ovakvom izbornom procesu, koji nije ni zakonit ni vjerodostojan, nije mogla biti ispoštovana volja birača.
– Osnovno pravo svake stranke je da ima svoje posmatrače na svakom biračkom mjestu, a u slučaju Doboja to pravo je potpuno poništeno PDP-u kao i drugim opozicionim stranakama – zaključuje Crnadak.
Srpskainfo

Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.