Da li je na pomolu novi politički pokret: Osvanuli bilbordi “ZaJedno za Teslić”

U Tesliću su se juče pojavili bilbordi sa porukom “ZaJedno za Teslić”, a za sada nema informacija da li je…

Politika Juni 11, 2019

U Tesliću su se juče pojavili bilbordi sa porukom “ZaJedno za Teslić”, a za sada nema informacija da li je riječ o novom političkom pokretu, sličnom onom u Doboju.

Naime, aktuelni gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, na prijevremenim lokalnim izborima, koji su se održali 17. februara ove godine, kampanju je vodio pod sloganom “ZaJedno za Doboj”.

Imajući u vidu da je Jerinić bivši SDS-ovac a da je najveću opozicionu stranku u Srpskoj u aktuelnom mandatu napustio značajan broj članova i odbornika i u Tesliću, mnogi smatraju da upravo oni rade na formiranju novog političkog subjekta.

Iz teslićkog SDS-a smatraju da je idejni tvorac pokreta predsjednik SNSD-a u ovoj opštini Dragan Bogdanić, dok se sam Bogdanić za sada nije oglašavao na ovu temu.

Podsjećamo, u Tesliću je načelnik Milan Miličević, iz SDS-a, dok je Skupština pod kontrolom suprotnog političkog bloka predvođenog SNSD-om, a čini je i nekoliko odbornika koji su promijenili stranu tokom aktuelnog mandata. Početkom marta ove godine održan je referendum o Miličevićevom opozivu na kojem su građani većinom glasali za ostanak aktuelnog načelnika Teslića na trenutnoj poziciji.

Nakon što je “preživio” opoziv Miličević je najavio raspuštanje lokalnog parlamenta, ali do toga, za sada, još uvijek nije došlo jer to pitanje nije bilo na dnevnom redu u Narodnoj skupštini RS.

SrpskaCafe.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.