Dodik: Mitrović i Košarac kandidati za funkcije u Savjetu ministara

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti…

Politika Decembar 7, 2019

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Vojin Mitrović i Staša Košarac.

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Savjeta ministara BiH biti popunjena u skladu sa dogovorom koalicionih partnera.

– Za funkciju ministra transporta i komunikacija ići će Vojin Mitrović, dok će ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa biti Staša Košarac -rekao je Dodik.
Prvi čovjek SNSD-a očekuje da će najkasnije do 23. decembra biti zakazana sjednica parlameta BiH na kojoj bi bio izabran novi Savjet ministara.
– Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji saopštio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre – dodao je Dodik.
Ako to isto učini i bošnjačka strana, naglasio je Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. decembra da zatraži provjeru kandidata.
ATV
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

ucitavam…