Dodik najavio smjene “problematičnih” DNS-ovih kadrova

DNS je donio ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali partije iz vladajuće koalicije tu odluku poštuju, rekao je predsjednik SNSD-a…

Politika Oktobar 18, 2020

DNS je donio ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali partije iz vladajuće koalicije tu odluku poštuju, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon večerašnjeg sastanka koalicionih partnera u Banjaluci.

On je najavio da će već sutra, ili najkasnije u utorak početi s razrješavanjem kadrova DNS-a koji “prave probleme”.

– Razmatralo se novonastaloj situaciji i konstatovali smo da koalicija ostaje jedinstvena i usmjerena na ostvarivanje vladinih dokumenata. Izražena je privrženost koaliciji. Možemo da zaključimo da nema opasnosti za rad Vlade i provođenja njenih politika. Zaključili smo da je odluka DNS-a ishitrena, nepotrebna i imajući u vidu da je to odluka koja je za nas jasna prihvatamo njihove stavove – rekao je Dodik.

On je dodao da partije iz koalicije smatraju da treba da se sačeka izjašnjavanje gradskih i opštinskih organizacija DNS-a.

– Ako neko ostaje s nama nastavićemo da radimo u punom kapacitetu, a ako neko izađe ljudi neće moći da ostanu na određenim funkcijama. Već sutra ćemo da riješimo neke ljude koji prave probleme. Najkasnije u utorak ćemo s tim početi – istakao je Dodik.

Istakao je da ga raduje činjenica da koalicija ostaje privržena i da RS ostaje stabilna.

– Sve naše partije se zalažu za oštru borbu protiv kriminala i korupcije i ono što je urađeno je dio te borbe. Biće nastavljena prema svim kadrovima pa i prema kadrovima iz SNSD-a koji ne rade u skladu sa zakonom. Suprotstavljamo se bilo kakvim špekulacijama oko izbora i tražimo od nadležnih organa da spriječe špekulcije, pogotovo kupovinu glasova – istakao je predsjednik SNSD-a.

Govoreći o razlozima zbog kojih je DNS napustio koaliciju, Dodik kaže da je to “pitanje za njih”.

– Razlozi za njihov izlazak oni mogu da kažu, ja ne mogu ni da komentarišem njihove priče – istakao je Dodik i oštro demantovao tvrdnje da je SNSD učestvovao u “rasturanju DNS-a”.

– Da smo učestvovali mi ne bi ni bili koalicioni partneri – naglasio je Dodik.

Nezavisne
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.