Dodik priznao da vlast prisluškuje opoziciju, SDS najavio tužbe

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć na sjednici Narodne skupštine RS da vlast prisluškuje…

Politika Maj 21, 2020

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć na sjednici Narodne skupštine RS da vlast prisluškuje opozicione poslanike.

– Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi – rekao je Dodik, obraćajući se poslaniku Nebojši Vukanoviću iz kluba opozicione SDS.

Dodik je upitao i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da li su istiniti snimci koje mu dostavlja, a potom i “šta tu radi”, odnosno što ne reaguje na ponašanje opozicionih poslanika Vukanovića i Draška Stanivukovića (PDP).

– Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola – kazao je Dodik, optuživši opoziciju u RS da je “remetilački faktor”.

Predsjednik SDS-a poručio je da će zbog toga uputiti tužbu protiv Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike.

– Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje opozicije i nakon Makedonije drugi put u regionu da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje opoziciju. To što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja. Član Predsjedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju – istakao je Šarović.
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.