Dodik: Vučić u subotu sa predstavnicima parlamentarnih stranaka Srpske

Predstavnici svih parlamentarnih stranaka Srpske razgovaraće u subotu poslijepodne sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, rekao je na današnjoj sjednici Glavnog…

Politika Septembar 18, 2019

Predstavnici svih parlamentarnih stranaka Srpske razgovaraće u subotu poslijepodne sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, rekao je na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a, predsjednik stranke, Milorad Dodik.
– Treba da se ocijeni da li je rad OHR-a u skladu sa Dejtonom. Sinoć smo Cvijanović i ja razgovarali sa Borenovićem i sa Šarovićem. Naš prijedlog je imao nekoliko varijanti. Prvi je bio da oni izađu, a mi ne uđemo u Savjet ministara. Druga varijanta je bila da oni ostanu tamo, a da mi insistiramo da postoje izborni pobjednici. Opozicija apostrofira samo jednu stvar, a to je da oni ne treba da izlaze – rekao je Dodik.

On je naglasio i da je Glavni odbor zaključio je da neprihvatljiva deklaracija SDA, te potvrdio da Srpska treba tražiti afirmaciju prava na samoopredjeljenje.
– Sljedeće sedmice imaćemo pripremljen materijal za skupštinu. Moguće sjednica u narednih 10-15 dana. SDA je pretjerao u svom stavu oko reformi. Za nas je to neprihvatljivo. To ne može da bude osnova za razgovor – dodao je on.
G. Dakić/SrpskaCafe
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.