Dogovorena saradnja DNS-a i opozicije

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku saradnju sa opozicionim SDS-om i PDP-om, saznaje Klix.ba. Ono što se već dugo…

Politika Januar 11, 2021

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dogovorio je političku saradnju sa opozicionim SDS-om i PDP-om, saznaje Klix.ba.

Ono što se već dugo vremena spekulisalo i pretpostavljalo, dogovoreno je tokom finalnih razgovora Nenada Nešića, Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Kako saznaje pomenuti portal, DNS, SDS i PDP su dogovorili saradnju, a preostalo je da u narednom periodu dogovore detalje koalicije i plan aktivnosti.

Ranije su iz SDS-a i PDP-a jasno dali do znanja da je DNS dobro došao u njihovo društvo.

DNS će tako sa SDS-om i PDP-om biti opozicija i na bh. i na nivou Srpske. Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a posljednjih mjeseci sve je brojnija, a pored DNS-a iz nje je nedavno izbačen i SPS Gorana Selaka, dok se sve češće spominje i da bi istim putem mogao i SP Petra Đokića. Njihov zajednički cilj je ostvarivanje parlamentarne većine.

DNS će i na bh. nivou u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine djelovati opoziciono, a plan je da Nenad Nešić odlukom većine parlamentaraca zamjeni Nebojšu Radmanovića (SNSD) u Kolegiju ovog doma.

DNS se prije nekoliko mjeseci rastao sa SNSD-om i napustio vlast nezadovoljan odnosima u koaliciji koju predvodi Milorad Dodik.

Klix.ba
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.