Drašković: Ako ne dođe do promjena, povlačim investicije iz Hercegovine!

Samo dan nakon što su preliminarni rezultati loklanih izbora pokazali da kandidati Hercegovačkog narodnog pokreta nisu dobili dovoljno povjerenje Trebinjaca…

Politika Novembar 17, 2020

Samo dan nakon što su preliminarni rezultati loklanih izbora pokazali da kandidati Hercegovačkog narodnog pokreta nisu dobili dovoljno povjerenje Trebinjaca da uđu u Skupštinu grada, Rodoljub Drašković je uputio čestitku gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i predsjedniku gradskog SNSD Luki Petroviću za izbornu pobjedu.
Učestitki upućenoj i, kako je naveo, javnosti Hercegovine, “Knez Hercegovine” je, po ko zna koji put, ponovio da povlači investicione projekte iz ove regije.

– Ostajem dosljedan sebi da ću, ukoliko ne dođe do promjene društevno-političkog sistema i privrednog ambijenta, povući investicione projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine. Zadužbinu, gimnaziju u Trebinju zavšiću u roku od pet do deset godina, zavisno od finansijske situacije – naveo je predsjednik koncerna “Swisslion” i Hercegovačkog narodnog pokreta.
On u čestitki dodaje da “SL Group d.o.o. Novi Sad” poklanja Vladi RS ili Hidroelektranama na Trebišnjici 64,31 odsto akcija u Industriji alata Trebinje, uz obavezu da plate “Swisslionu Novi Sad” preko 8,7 miliona evra koliko je “SL Group d.o.o.” Novi Sad uložio u trebinjsku alatnicu.
Drašković je ponudio i prodaju fabričke hale u Nevesinju, kako bi, kako je naveo “došli do poslovne infrastrukture radi realizacije programa privrednog razvoja Nevesinja”.
Od nadležnih je zatražio da na ovo odgovore do 15. decembra.
– U protivnom “Swisslion Group” će 21. decembra blokirati poslovne račune IAT i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja. Morate biti svjesni svoje društvene odgovornosti. Svjesni ste da IAT ide u stečaj i likvidaciju. Nije isključeno da će prehrambena industrija u Trebinju doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju – poručio je Drašković.
Noć uoči loklanih izbora Drašković je jednom broju građana na protesnom okupljanju u izbornoj tišini u krugu bivše trebinjske kasarne, poručio da oni koji misle da će prodati Hercegovine za milostinju moraju biti svjesni da će dobiti kartu u jednom pravcu, prema Laktašima.
– Ostajem ovdje sa vama da gradimo Hercegovinu, nema stajanja – istakao je tada Drašković.
Srpskainfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.