Gdje su ti zaposleni preko konkursa?

BANJALUKA – Da li je gradonačelnik u toku kampanje rekao da će zapošljavati preko konkursa? Jeste, ali ne zapošljava tako,…

Vijesti Oktobar 12, 2021

BANJALUKA – Da li je gradonačelnik u toku kampanje rekao da će zapošljavati preko konkursa? Jeste, ali ne zapošljava tako, rekao je Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka.

Dodao je da u Gradskoj upravi ima preko 30 radnika, te 25 u “Akvani” koji su zaposleni po partijskoj liniji i nisu prošli konkurs.

“Obećao je i ekspertsku Gradsku upravu, znate li ko mu je ekspert? Nebojša Drinić sa srednjom stručnom spremom, zaposlen na mjesto visoke stručne spreme sa dugogodišnjim iskustvom”, naveo je Stanić.

Dalje je naveo da je gradonačelnik obećao da će napraviti bolnicu od 12 spratova.

“Jeste, i od odbornika PDP-a sam dobio informaciju da će to finansirati PDP. Još ne vidim tu najavu. Da li je Draško rekao da će napraviti amfiteatar na mjestu bivšeg Kina Kozara. Jeste, i opet slagao. Na tuđoj zemlji, privatnoj, čija god da je”, zaključio je Stanić.

Nakon Stanićeve diskusije, javio se Ivan Begić, odbornik PDP-a koji je tražio da se glasa o povredi poslovnika zbog toga što je Stanić Stanivukovića nazivao imenom, a ne oslovljavao ga sa gradonačelnik.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada je konstatovao da nije povrijeđen poslovnik.