Gligorić napustio DNS zbog neslaganja sa Nešićem

Narodni poslanik Slavko Gligorić najavio je danas da će napustiti DNS te u nastavku mandata djelovati kao samostalni poslanik. Kao…

Politika Mart 30, 2021

Narodni poslanik Slavko Gligorić najavio je danas da će napustiti DNS te u nastavku mandata djelovati kao samostalni poslanik.

Kao razlog napuštanja stranke u kojoj je proveo 13 godina te obavljao niz funkcija naveo je neslaganje sa predsjednikom DNS-a Nenadom Nešićem.

Gligorićevim izlaskom nastavilo se osipanje poslaničkog kluba DNS-a u Narodnoj skupštini RS. Ova stranka je 2018. godine ostvarila odličan rezultat jer je kao treća partija po jačini osvojila 12 mandata, ali ih danas u NSRS predstavlja samo njih četvoro.

Podsjećamo, na početku mandata, poslije sukoba tadašnjeg stranačkog lidera Marka Pavića i aktuelnog predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića DNS su napustila četiri poslanika te formirala Demos.

Početkom prošle godine stranku napušta i Milan Radović, koji je prvo djelovao kao samostalni poslanik da bi se krajem 2020. godine priklonio SDS-u.

Nova podjela uslijedila je nakon što je aktuelni predsjednik DNS-a Nenad Nešić napustio skupštinsku većinu predvođenu SNSD-om, sa čim se nisu složili Darko Banjac i Diko Cvjetinović, koji su formirali NPS te ostali dio skupštinske većine.

Prije Gligorića, stranku sa čije liste su ostvarili mandat u NSRS, napustilo je čak 20 poslanika u aktuelnom mandatu.

SrpskaCafe.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.