Izetbegović: Bratić je otišao, vidjećemo gdje će sada SNSD izgubiti jednog

SDA će odgovoriti na smjenu Senada Bratića s mjesta potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske rekao je predsjednik ove stranke Bakir…

Politika Septembar 27, 2019

SDA će odgovoriti na smjenu Senada Bratića s mjesta potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske rekao je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

Podsjetimo, Senad Bratić je prošle sedmice smijenjen s mjesta potpredsjednika Narodne Skupštine RS zbog deklaracije SDA, koja je, prema ocjeni NSRS, protivna interesima Srpske.

– Bratić je otišao. Vidjećemo gdje će oni izgubiti jednog. Moraćemo tako. Na svaki takav potez moraćemo tako odgovoriti, jednostavno da odučimo drugu stranu da tako radi. Mi moramo pomoći gospodinu Dodiku da počne da poštuje Ustav, zakone i partnere – rekao je Izetbegović.

On nije precizirao hoće li će SDA podržati kandidata SNSD Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministra BiH. Tvrdi da vlast može biti formirana sutra, ali da nema uslovaljavanja.

– Što se mene tiče, to može biti urađeno sutra ujutro, kada srpska strana, koju predvodi gospodin Dodik, prestane insistirati da se ne poštuju zakoni, a hrvatska strana prestane zaustavljati formiranje vlasti na federalnom nivou sa zahtjevom da se promijeni Izborni zakon. Poštujmo sadašnje zakone, pa ćemo ih mijenjati u hodu. Nema nas tu, nema mene s tim ključem. Ja sam samo ona bosanska strana u politici, koja ne može dopustiti da se ne poštuju zakoni i pravni konstrukt u državi. Ni više ni manje – tvrdi predsjednik SDA.

Avaz.ba
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.