Izetbegović: Moguć sastanak sa Dodikom jedan na jedan

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je da je moguće da se sretne s Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a, jedan na jedan….

Politika Oktobar 13, 2021

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je da je moguće da se sretne s Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a, jedan na jedan.

– Susret je moguć sa Dodikom, da vidim da li se radi o pogrešnim predstavama – rekao je Izetbegović nakon današnjeg susreta s Nikolom Špirićem i Draganom Čovićem, zamjenicima predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Izetbegović je dodao da je spreman na razgovor po pitanju  primjene Inckovog zakona, ali i na razgovore širih delegacija.

Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH, rekao je da je SNSD, čiji je on visoki funkcioner, spreman da o svim otvorenim pitanjima razgovara u BiH.

– Vi znate da već duže vrijeme iz Narodne skupštine Republike Srpske stižu zahtjevi za razgovore, i nećemo se igrati gluvih telefona – kazao je Špirić.

Tvrdi da ne postoje stvari o kojima se politički ne može razgovarati.

– Ako nema razgovora, nema ni dogovora. BiH nakon 25 godine od Dejtona je u situaciji da visoki predstavnici nameću zakone. Moramo izlaziti iz te situacije, a taj dogovor neće raditi niko iz vana. Drugarski smo razgovarali o svim izazovima. Postoje stvari gdje imamo različita mišljenja. Postoji spremnost da se razgovara bez međunarodnih posrednika – rekao je Špirić.

Nezavisne.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.