Izjašnjavanje o povjerenju Savjetu ministara BiH

Na zahtjev opozicionih stranaka u Federaciji BiH, poslanici Predstavničkog doma BiH danas bi trebalo da se izjašnjavaju o povjerenju Savjetu…

Politika Januar 11, 2021

Na zahtjev opozicionih stranaka u Federaciji BiH, poslanici Predstavničkog doma BiH danas bi trebalo da se izjašnjavaju o povjerenju Savjetu ministara BiH.
Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja uputilo je osam opozicionih poslanika iz federalnih stranaka u Predstavničkom domu.

Potpisnici zahtjeva navode da nisu zadovoljni brojem zakona koje su ministri uputili u parlamentarnu proceduru.
Na prozivke, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija odgovorio je da će u proceduru ići samo oni zakoni koji imaju većinu.
On je poručio da Savjet ministara neće prerasti u vladu BiH.
– Postoje oni koji bi da se sve centralizuje i da Savjetu ministara daju nadležnosti koje nema ni po zakonu ni po ustavu i postoje manji broj koji bi da oduzmu njegove nadležnosti. Nijedni ni drugi nemaju partnera u meni – poručio je ranije Tegeltija.
– Inicijativa je bez efekta – ocijenila je predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.
Da je inicijativa osuđena na neuspjeh rekla je i šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać.
Ona je naglasila da i SNSD ima zamjerki na rad pojedinih ministara, ali inicijativa neće proći jer smjenu mora da potvrdi Dom naroda, gdje većinu imaju SNSD i HDZ.
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.