Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice u Banjaluci

BANJALUKA – U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje Šargovačke ulice, centralne saobraćajnice kroz istoimeno banjalčukog naselje, za šta je…

Vijesti Novembar 28, 2019

BANJALUKA – U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje Šargovačke ulice, centralne saobraćajnice kroz istoimeno banjalčukog naselje, za šta je iz gradskog budžeta predviđeno milion KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve navode da je početkom oktobra u funkciju puštena prva dionica ove ulice u dužini od 900 metara.

“Šargovac je gusto naseljeno mjesto koje je dobilo modernu saobraćajnicu, a iduće godine planiramo nastavak radova gradnjom nove dionice – od raskrsnice sa Potkozarskom ulicom, u dužini od oko kilometar”, naveli su iz resornog odjeljenja.

U saopštenju je navedeno da slijedi priprema dokumentacije, odnosno izrada urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju Šargovačke ulice, za koje je ovih dana izabrana projektantska kuća, nakon čega slijede izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa.

Gradnja prve dionice saobraćajnice kroz Šargovac, za koju je sredstva od oko milion KM obezbijedila Vlada Republike Srpske, počela je u martu, u okviru investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”.

Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji ima veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih banjalučkih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

“I u drugoj fazi radova, odnosno nastavku gradnje nove dionice, planiran je nastavak saobraćajnice u istom putnom profilu, odnosno kolovoz širine šest metara sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima”, istakli su u resornom odjeljenju.