Kovačević: Pokušaj promjene Savjeta ministara prevara izborne volje građana

Pokušaj promjene Savjeta ministara znači da opozicija iz Republike Srpske, SDS i PDP, ne poštuje izbornu volju građana, niti ih…

Politika Januar 11, 2021

Pokušaj promjene Savjeta ministara znači da opozicija iz Republike Srpske, SDS i PDP, ne poštuje izbornu volju građana, niti ih zanima što su im oni na prošlim izborima poručili da ih ne žele vidjeti ni blizu vlasti, rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.
Građani su na izborima poručili da žele u vlasti, i na nivou Republike Srpske i BiH, SNSD sa svojim koalicionim partnerima – istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, oni koji žele da idu u takve avanture i pokušaje političkih vratolomija kroz parlament BiH ne rade protiv SNSD, već isključivo direktno protiv građana Republike Srpske i volje koju su iskazali na izborima 2018. godine.
– Ukoliko se započne proces promjena kroz parlament BiH mimo većine koja je formirala Savjet ministara, ulazimo u žestoku krizu u BiH koja bi mogla da bude jedna od najvećih političkih kriza od Dejtona do danas – rekao je Kovačević za beogradske Novosti.
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biće održana danas, a na dnevnom redu je zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara, kao i zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.
Predlagači zahtjeva za iniciranje glasanja o nepovjerenju su poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić, Damir Arnaut i SDP Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.
Srpskainfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.