Kovačević: Pozvaću borce da ne budu jeftino političko sredstvo

Ukoliko se obistine najave i opozicija stvarno pokrene akciju kojom bi animirala borce da vrate Vladi Srpske jednokranu pomoć, ja…

Politika April 28, 2021

Ukoliko se obistine najave i opozicija stvarno pokrene akciju kojom bi animirala borce da vrate Vladi Srpske jednokranu pomoć, ja ću pozvati borce da umjesto toga odbiju da budu jeftino političko sredstvo bilo koga, izjavio je portparol SNSD-a, Radovan Kovačević.
Isplatu jednokratne novčane pomoći demobilisanim borcima, opozicione stranke u Srpskoj, predvođene SDS i PDP, pokušavaju omalovažiti tako što među svojim pristalicama traže borce koji bi ovakvu pomoć vratili u koverti na adresu Vlade Republike Srpske, prenosi portal Banjaluka.net.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske prava na isplatu jednokratne novčane pomoći imaju svi demobilisani borci od prve do pete kategorije, koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM.
Komentarišući informacije da opozicione partije u Srpskoj animiraju borce da vrate pomoć, Kovačević je rekao da bi u tom slučaju SNSD, kao vladajuća partija ostala prepoznatljiva kao stranka koja brine o građanima i u skladu sa mogućnostima uvijek obezbjeđuje sredstva za borce, a opozicija neko ko zarad svoje jeftine političke promocije zloupotrebljava ljude i borce.
– Republika Srpska je trenutno u mogućnosti da, iako je vrijeme pandemije koja izaziva probleme i mnogo većim državama i ekonomijama, povodom praznika borcima obezbijedi po 100 KM, a čim okolnosti to dozvole sa takvom praksom će biti nastavljeno. Moram da naglasim da je SNSD od dolaska na vlast, 2006. godine uduplao izdvajanja za boračke kategorije na godišnjem nivou – rekao je Kovačević.
Prema njegovim riječima, takve tvrdnje potkrijepljene su podacima koji kažu da su takva izdvajanja 2006. godine iznosila 126 miliona KM, a da će ove godine biti gotovo 243 miliona KM.
– Ono što mene zanima jeste koji se ingeniozni mozak dosjetio takve ideje i koji borac će od toga imati korist? Od toga bolesnu korist može imati samo opozicija, koja će zajedno sa Sarajevom nastaviti da govori kako je sve u Srpskoj loše i najgore na svijetu – smatra Kovačević.
On je podsjetio da je u prethodna dva dana već obezbijeđeno 18,9 miliona KM za penzionere, te da je to urađeno u najhitnijem roku kako bi penzioneri na taj novac mogu da računaju prije Vaskršnjih praznika.
SRNA
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.