Mektić o sastavu novog GO SDS: Ne vidim se u ovom društvu

Visoki funkcioner SDS Dragan Mektić javno je izrazio nezadovoljstvo sastavom novog Glavnog odbora stranke i jučerašnjim izborom članova Predsjedništva SDS….

Politika Septembar 2, 2019

Visoki funkcioner SDS Dragan Mektić javno je izrazio nezadovoljstvo sastavom novog Glavnog odbora stranke i jučerašnjim izborom članova Predsjedništva SDS.

– Da budem iskren, mislio sam da će biti novih, mlađih ljudi. Ovdje još fali Cicko Bjelica i poklopilo bi se staro “Dodikovo” Predsjedništvo. Banjaluke nigdje. Ne vidim se u ovom društvu – napisao je Mektić na Tviteru, nekoliko časova nakon što je objavljeno ko će biti najbliži saradnici novog predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Da budem iskren mislio sam da će biti novih mlađih ljudi.Ovdje još fali Cicko Bjelica i poklopilo bi se staro “Dodikovo” predsjedništvo.Banja Luke https://t.co/OaK8vZGv9L vidim se u ovom društvu.Konstituisan GO SDS, izabrani organi strankehttps://t.co/jI9XMKPeu3— Dragan Mektić (@DraganMektic) September 1, 2019

Mektić je aktuelni ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu Savjeta ministara BiH i istovremeno poslanik u Klubu SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Na prošlim opštim izborima osvojio je 26 424 glasa, više i od Mirka Šarovića.

Srpska demokratska stranka: Konstituisano novo Predsjedništvo

Nakon rečenice “ne vidim se u ovom društvu” dobile su na snazi spekulacije da je Mektić na izlaznim vratima iz SDS. Obistine li se takve prognoze, to bi značilo da se turbulencije i odlasci iz SDS nastavljaju i nakon izbora Šarovića za nasljednika Vukote Govedarice.

Kao Mektićeve nove stranačke adrese u političkim kuloarima pominju se neke stranke tzv. “građanske orjentacije” sa sjedištem u Federaciji BiH.

SrpskaInfo.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.