Miloš Lučić imenovan za ministra za ljudska prava i izbjeglice

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine podržao je danas imenovanje Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice…

Politika Maj 15, 2020

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine podržao je danas imenovanje Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.
Glasanju je prethodila žučna rasprava o kandidatu, kao i odnosima u vladajućoj većini. Najviše govora bilo je u stručnoj spremi kandidata.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH na jučerašnjoj sjednici dala preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.
Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.
Lučić, inače DNS-ov kandidat za ministra za ljudska prava, odgovarao je juče pred Komisijom za pripremu izbora Savjeta ministara. U njegovoj biografiji se navodi da je srednju školu pohađao pet godina, a kao obrazloženje je kazao da je imao problema s profesorom. Zbog toga je ponavljao četvrti razred srednje škole.
SrpskaInfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.