Na dnevnom redu Skupštine RS čak 48 tačaka!

Na petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja će početi sutra u 10 časova, a na dnevnom redu će…

Politika Juni 10, 2019

Na petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja će početi sutra u 10 časova, a na dnevnom redu će se naći čak 48 tačaka!

Prvi nastavak sjednice biće održan 18. juna, a s obzirom na to da se na dnevnom redu, između ostalog, nalazi Informacija o stanju bezbjednosti u Srpskoj u 2018. i prva četiri mjeseca 2019. godine i Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za prošlu godinu, jasno je da će ovo zasjedanje biti maratonsko.

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić za SC kaže da će peto zasjedanje Narodne skupštine RS trajati najmanje četiri sedmice. Stanić dodaje da se na dnevnom redu nalaze tačke koje “mogu komotno da se razmatraju jedan dan”.

– Takva je prva tačka dnevnog reda o stanju bezbjednosti u Srpskoj. Mislim da neće biti problema oko usvajanja dnevnog reda. Opozicija ne bi trebala imati veće primjedbe na dnevni red, jer je prihvaćena naša inicijativa da se raspravlja o bezbjednosti u Srpskoj. Problem bi mogli predstavljati zakoni koji se upućuju po hitnoj proceduri, iako za to nema nikakve potrebe – kazao je Stanić.

On dodaje da je Kolegijumu NSRS uputio još jedan prijedlog – informaciju o stanju u privredi Republike Srpske.

– Ukoliko bi pristali da to bude tematska sjednica, onda ne vidim problem da prihvatimo dnevni red ovakav kakav je. To je važna tema o kojoj treba da razgovaramo – istakao je Stanić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić za naš portal kaže da će poslanici vlasti podržati Stanićev prijedlog za sazivanje posebne sjednice o stanju u privredi. On dodaje da tu informaciju treba da pripremi Vlada Srpske.

– Nemamo ništa protiv da o tome razgovaramo, ali mislim da će to biti nakon ljetne pauze. To treba da bude obimna sjednica, sa puno informacija. Stanić je tražio da Vlada RS pripremi informaciju o stanju u privredi na osnovu kojih bi opozicija donijela neke mjere. Nije sporno, razgovaraćemo i o tome – kazao je Žunić.

Goran Dakić / SrpskaCafe.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.