Na “Kreativnom avgustu”oko 200 učesnika

Više od 200 učesnika kroz razne aktivnosti predstaviće se na 17. “Kreativnom avgustu”, koji organizuje Omladinski centar “Zdravo da ste”,…

Vijesti August 3, 2021

Više od 200 učesnika kroz razne aktivnosti predstaviće se na 17. “Kreativnom avgustu”, koji organizuje Omladinski centar “Zdravo da ste”, a koji će biti održan od 9. do 29. avgusta u parku “Mladen Stojanović”.

Iz “Zdravo da ste” za “Nezavisne” ističu da, kao i prethodnih godina, vlada velika zainteresovanost pojedinaca i udruženja koji žele da svoje vještine i znanja prenose na djecu i mlade.

“Već od polovine juna počelo je interesovanje za ovogodišnji program ‘Kreativnog avgusta’. Kroz iskustva iz prethodnih godina u prosjeku dnevno na svakoj od radionica bude uključeno 10-15 učesnika, a tokom cijelog festivala aktivnostima bude obuhvaćeno preko 200 učesnika različitih starosnih grupa”, kazali su iz “Zdravo da ste”.

Prema njihovim riječima, već u prvoj sedmici festivala zainteresovani će moći da se uključe u radionice izrade muzičkih instrumenata od recikliranih materijala, izrade nakita, face paintinga, oslikavanja babuški, edukativnih radionica na temu mladi i partnerski odnosi te vršnjačkog nasilja i  prve pomoć.

“U periodu od 16. do 28. avgusta slijede radionice crtanja i slikanja za djecu i mlade, kreativne rukotvorine, break dance i moderni balet, fotografija, škola gitare, udaraljke, teatar, DJ radionica te kreativni mikrofon i slikanje velikih formata”, rekli su iz ovog centra.

Dodaju da je posljednjog dana, 29. avgusta, planiran završni događaj uz izložbu i muzički program.

Ističu da su ove radionice besplatne i otvorenog tipa te da su ostavili mogućnost da se zainteresovani mogu prijaviti za učešće ranije, odnosno mogu se javiti porukom putem Facebooka i Instagrama ili maila [email protected]