“Nakon SNSD, pripremio sam sporazum sa DNS, SDA, vidjećemo još šta ćemo sa PDP”

“Ostajem kandidat za gradonačelnika Bijeljine u svim varijantama”, izjavio je za Srpskainfo predsjednik Gradskog odbora SDS Mićo Mićić dan nakon…

Politika Mart 5, 2020

“Ostajem kandidat za gradonačelnika Bijeljine u svim varijantama”, izjavio je za Srpskainfo predsjednik Gradskog odbora SDS Mićo Mićić dan nakon što mu je na Predsjedništvu stranke rečeno da neće dobiti potpisanu kandidaturu ako se ne odrekne koalicionog sporazuma sa SNSD.

Međutim, sudeći prema riječima Mićića, stav vrha SDS nije ga zabrinuo.

– Ostajem kandidat. Nakon SNSD, pripremio sam sporazum sa DNS, Pokretom za Semberiju, SDA. Vidjećemo još šta ćemo sa PDP. U četvrtak ćemo imati sjednicu Izvršnog odbora na kojoj ćemo zakazati sjednicu Gradskog odbora SDS. Naravno, ne možemo na tom nivou da promijenimo odluke Predsjedništva stranke, ali tražićemo izlaz i rješenje. Žao mi je što u SDS nisu shvatili da sporazum sa SNSD nije politički. U pitanju je prevashodno 12 infrastrukturnih projekata značajnih za Bijeljinu. Predsjedništvu sam rekao da sam spreman da se odreknem visoke politike, da ne budem više ni član Predsjedništva. Poslanici su ti koji treba da vode visoku politiku, neka i dalje napadaju Milorada Dodika, ne zanima me. Nije mi puno ostalo do penzije, želim da uradimo još neke stvari za Semberiju – poručuje Mićić.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDS je u utorak odbacilo koalicioni sporazum koji je Mićić sklopio sa SNSD. Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da će Gradski odbor SDS Bijeljina na predstojećim izborima imati svog kandidata i da će to biti Mićo Mićić „ukoliko se i dalje vidi u ovakvom SDS, bez koalicije sa SNSD“.

Izvori Srpskainfo tvrde da je Mićić na sjednici rekao da u sporazumu sa SNSD neće odstupiti ni za milimetar.

– Atmosfera je bila poprilično mirna. Jedino je potpredsjednica Maja Dragojević Stojić tražila da se s Mićom postupi po kratkom postupku, ali nije dobila podršku od kolega. Neki su joj poručili da je juče došla u SDS i da nema pravo da traži isključenje ljudi koji su stvarali SDS. Ostala je pat pozicija i da se još razgovara – tvrdi naš izvor.

SrpskaInfo.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.