Nešić: Nastavak političke hajke na DNS

Vladajući režim nastavio je politički progon DNS i mene lično jer nam ne mogu oprostiti to što smo napustili koaliciju…

Politika Mart 24, 2021

Vladajući režim nastavio je politički progon DNS i mene lično jer nam ne mogu oprostiti to što smo napustili koaliciju i odlučili ubuduće djelovati kao opozicija, kaže ovo za Srpskainfo predsjednik DNS Nenad Nešić komentarišući najnoviji izvještaj MUP RS koji je danas podnio protiv njega.
Nešić ističe da je očito da vlast ovim policijskim izvještajem, kao i onim ranije, nastavlja hajku na njega i DNS, ali da ga to neće zaplašiti.

Ističe da je radio u skladu sa zakonom zbog čega je ubjeđen da će ovaj izvještaj doživjeti svoj neuspjeh ukoliko uopšte i dođe do suda.
– Sasvim je jasno da je riječ o nastavku političke hajke i progona DNS i mene lično jer smo napustili vladajuću većinu i djelujemo opoziciono. Vladajuća većina očito još nije svjesna da postoje ljudi na koje se ne mogu izvršiti pritiske i koji su dosljedni svojoj politici i ideji. Poručujem im da nas neće zaplašiti – istakao je Nešić.
Podsjećamo, MUP RS je danas podnio izvještaj protiv Nešića zbog sumnje da je u vrijeme dok je bio v. d. direktora “Puteva RS“ počinio krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprava. MUP RS je i u novembru prošle godine, takođe, podnio izvještaj protiv Nešića zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Izvještaj je podnesen ubrzo nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju i odlučio da djeluje opozicioni.
SrpskaInfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.