Nešić povodom smjene Rešićeve: Ovo je posljednja koju ćemo prihvatiti

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) jednoglasno je zaključilo da za smjenu Lejle Rešić, koja je odlično radila svoj posao u…

Politika Juni 4, 2020

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) jednoglasno je zaključilo da za smjenu Lejle Rešić, koja je odlično radila svoj posao u tri saziva Vlade Republike Srpske, nije postojao ni jedan razlog, saopšteno je iz ove partije.
Iz DNS- su takođe naveli da je smjena Lejle Rešić, ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske posljednja smjena kadrova DNS-a koju će prihvatiti.

– Ako ćemo politiku, odnose u koaliciji i vođenje Republike Srpske svesti na osvetu, onda tu nema sreće ni za koga. Ni za Srpsku, ni za njene građane! Ako je razlog za smjenu ministra gubitak vlasti u jednom gradu, o kakvom demokratskom društvu mi uopšte govorimo? Ova odluka je izraz slabosti SNSD-a, a ne naše slabosti! – navodi se u saopštenju koje je potpisao Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.
Podsjećamo, Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske.
Nešić danas ranije za “Nezavisne” da stranka još nije odlučila ko će Rešićevu zamijeniti na poziciji ministra u Vladi RS.
Nakon današnje smjene Rešićeve DNS je zatražio sastanak sa rukovodstvom SNSD-a.
Darko Banjac, generalni sekretar DNS-a, rekao je da ovoj partiji još nije došlo obrazloženje zašto je Rešićeva smijenjana, osim onoga što imaju iz medija, te najavio da će to biti jedna od glavnih tema predstojećih razgovora.
nezavisne.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.