“Nije bitno da li ste dobri ili loši, već da li ste politički podobni”

Miloš Lučić, koji je smijenjen sa pozicije ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, rekao je da je svoju funkciju…

Politika Mart 18, 2021

Miloš Lučić, koji je smijenjen sa pozicije ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, rekao je da je svoju funkciju obavljao savjesno i pošteno.

– Nikakva zamjerka ne postoji na moj rad, ovo se samo može ticati političkih pitanja. Za sve ostalo možete da pitate gospodina Tegeltiju – dodao je Lučić.

Njega je smijenio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, a odluka je već proslijeđena na potvrđivanje Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Zoran Tegeltija na to ima legitimno pravo. On je to pravo iskoristio – kaže Lučić.

Ističe da ne razmišlja o tome da li u PS BiH postoji većina za njegovu smjenu i dodaje da je energiju uvijek usmjeravao na to da pomogne interno raseljenim i izbjeglicama.

– Mnoge sam projekte odledio, ubrzao izgradnju stambenih jedinica za interno raseljene građane. Nisam se fokusirao na politička prepiranja i mislim da očigledno u Savjetu ministara nema dovoljo prostora za one koji hoće da rade. Jednostavno, tamo prevladava politika, bez obzira da li bili dobri ili loši, bitno je samo da ste politički podobni – zaključuje Lučić.

Podsjećamo, zvanično obrazloženje za smjenu Lučića je to što je njegova partija DNS izašla iz vlasti na nivou BiH i Republike Srpske.

SrpskaInfo
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.