“Nije normalno da izborni pobjednici ne formiraju vlast”

Potpredsjednik HDZ Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije normalno da izborni pobjednici ne formiraju vlast jer će to uvesti BiH…

Politika August 1, 2019

Potpredsjednik HDZ Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije normalno da izborni pobjednici ne formiraju vlast jer će to uvesti BiH u još dublju krizu.

– Što se tiče Republike Srpske, to je SNSD, i zato bi bilo nenormalno formirati vlast bez njega – rekao je Bevanda na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, već sutra će se govoriti o krizi vlasti jer se zna kakva je kompozicija Doma naroda parlamenta BiH.

– Ako hoćemo reda radi da nešto napravimo i da onda svi zakoni stoje, ući ćemo u još dublju krizu – naglasio je on.

Bevanda, koji je i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, rekao da je za usvajanje budžeta institucija BiH u Predsjedništvu BiH saznao iz medija.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo finansija je svoje poslove, kada je riječ o budžetu, završilo kada je usvojen na Savjetu ministara prije sedam mjeseci.

Bevanda je naveo da je naredni korak Parlamentarna skupština BiH, odnosno njena oba doma, te parlamentarne komisije gdje budžet treba da bude usvojen, nakon čega će i stupiti na snagu.

Srna
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.