Odbornici o Regulacionom planu centralne zone

BANJALUKA – Na sjednici Skupštine grada, prvoj u ovoj godini zakazanoj za 12. februar, naći će se izmjena dijela Regulacionog…

Vijesti Januar 30, 2020

BANJALUKA – Na sjednici Skupštine grada, prvoj u ovoj godini zakazanoj za 12. februar, naći će se izmjena dijela Regulacionog plana centralne gradske zone, kako bi bila ucrtana pobjednička rješenja sa međunarodnog konkursa za novi izgled gradske jezgre.

Među 34 tačke dnevnog reda, pred odbornicima će se naći i izmjena Regulacionog plana u Ulici Stefana Despota Lazarevića u naselju Lazarevo gdje će se  smjestiti prvi naučnotehnološki park u gradu.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da grad ide u realizaciju koncepta naučnotehnološkog parka namijenjenog za sve građane koji žele da se bave startupima i pokrenu vlastite biznise, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Istakao je da je Kolegijum danas donio odluku da se raspiše poziv za dodjelu akreditacija za prisustvovanje sjednicama radnih tijela, za ukupno 13 komisija i savjeta.

“Ovo je prilika da se pozovu svi koji žele da uzmu aktivno učešće kada su u pitanju 13 radnih tijela u Skupštini grada”, kazao je Talić.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, kazao je da će se pred odbornicima na sljedećoj sjednici Skupštine grada naći nešto manje obiman dnevni red, a najveći dio tačaka se odnosi na prostorna pitanja.

“Dodjeljujemo poslovne prostore gradskim kulturno-umjetničkim društvima i udruženjima”, rekao je Amidžić.

Dodao je da će grad na licitaciju davati poljoprivredna zemljišta namijenjena za pojedince koji žele da se bave ovom oblasti ili da prošire svoj proces proizvodnje.