Odluka Ustavnog suda ne donosi bitne promjene

BANJALUKA – Povodom odluke Ustavnog suda RS o ustavnosti pojedinih odredbi Odluke o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje…

Vijesti Novembar 28, 2019

BANJALUKA – Povodom odluke Ustavnog suda RS o ustavnosti pojedinih odredbi Odluke o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, grad Banjaluka ukazuje da odluka Ustavnog suda još nije ni javno objavljena niti dostupna u primarnom obliku.

U Gradskoj upravi Banjaluka dodali su da Ustavni sud nije objavio niti dostavio odluku nijednom subjektu, pa tako ni onima koji se već javno oglašavaju o ovoj temi. 

“U ovom trenutku, dostupno je samo saopštenje Ustavnog suda, što nije dovoljno za kompletno zaključivanje”, rekli su u Gradskoj upravi.

Ističu da je prema saopštenju Ustavnog suda, vidljivo da su neustavnim ocijenjeni samo jedan član i jedan stav drugog člana ove odluke, te da ničim nije narušena cjelovitost i koherentnost važeće odluke Skupštine grada Banjaluka.

Ističu da ova odluka Ustavnog suda neće proizvesti bitne promjene u sistemu grijanja i bilo kakve druge posljedice po korisnike.