Osnovni sud Banjaluka: Mektić klevetao Stevandića

Banjalučki osnovni sud donio je presudu u kojoj je utvrđeno da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić klevetao lidera Ujedinjene…

Politika Novembar 5, 2019

Banjalučki osnovni sud donio je presudu u kojoj je utvrđeno da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić klevetao lidera Ujedinjene Srpske i šefa Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenada Stevandića.

Ovo je potvrdio sam Stevandić te se u saopštenju za javnost osvrnuo na sudski postupak.

– Nakon održane glavne rasprave kojoj su prethodila višestruka odgađanja i odugovlačenja postupka od strane Dragana Mektića, Osnovni sud u Banjaluci je donio presudu kojom je utvrđeno da je isti bez ikakvih dokaza i činjenica zasnovanih na odlukama nadležnih institucija, iznosio brojne neistine i uvrede na moj račun. Ja, moja porodica, prijatelji, saradnici, institucija u kojoj radim i politička organizacija kojoj pripadam, pretrpjeli smo i još osjećamo posljedice diskreditacije i targetiranja koje su proizvele ovako plasirane laži, klevete i uvrede – ističe Stevandić.

On dodaje da se “iskreno nada kako će ova presuda u budućnosti doprinijeti korektnijoj komunikaciji među suprostavljenim stranama u javnosti i dovesti do izbjegavanja uvreda i svjesno plasiranih laži u cilju da se bilo ko diskredituje ili ponizi”.

– U suprotnom važno je da se zna da nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira i integriteta bilo koje osobe koja se nađe na meti svjesno plasiranih laži, kleveta i uvreda – zaključio je Stevandić.

Podsjećamo, Nenad Stevandić tužio je Dragana Mektića zbog, kako je obrazložio, neistinitih tvrdnji o njegovoj umiješanosti u ubistvo inspektora Miodraga Šušnice 1992. godine.

SrpskaCafe.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

ucitavam…