Panoramska vožnja do Banj brda čeka prevoznika

BANJALUKA – Ukoliko drugi ponovljeni postupak javne nabavke bude uspješno okončan, od polovine jula trebalo bi da počne prevoz panoramskim…

Vijesti Juni 20, 2019

BANJALUKA – Ukoliko drugi ponovljeni postupak javne nabavke bude uspješno okončan, od polovine jula trebalo bi da počne prevoz panoramskim mini busom na najpopularnije gradsko izletište – Banj brdo.

Prvobitni plan gradske administracije bio je da se u ovoj turističkoj sezoni organizuje prevoz na Banj brdo turističkim vozićem ali s obzirom na to da ni iz drugog pokušaja nije pronađen partner koji bi organizovao taj prevoz, odlučeno je da se, kao i prošle sezone, prevoz obavlja mini busom.

Nažalost, i prva javna nabavka za vršenje usluge prevoza panoramskim autobusom pokrenuta u aprilu nije bila uspješna, te je ovih dana ponovljen taj postupak.

“Ukoliko se ova ponovljena nabavka uspješno okonča, prevoz bi započeo polovinom idućeg mjeseca i trajao bi sve do 30. septembra. Trasa vožnje je predviđena od fabrike obuće “Bema” (okretište autobuske linije br. 13) do spomenika na Banj brdu, i to radnim danom od 15.00 do 20.00 časova, a subotom i nedjeljom od 9.00 do 20.00 časova – objašnjavaju iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Cijena karte će iznositi 1 KM u jednom smjeru,  a za djecu do 5 godina vožnja će biti besplatna.

Podsjećamo da je organizovani prevoz na Banj brdo naišao na veoma dobre reakcije naših sugrađana. Prema podacima za prošlu godinu, u periodu od kraja jula do septembara u kojem je saobraćao bus, uslugu  je koristilo više od 7.000 građana.