PDP i SDS ozvaničili početak kampanje

PDP i SDS su uz prisustvo predsjednika partije, narodnih poslanika, kandidata za odbornika i zajedničkog kandidata za gradonačelnika, ozvaničili početak…

Politika Oktobar 16, 2020

PDP i SDS su uz prisustvo predsjednika partije, narodnih poslanika, kandidata za odbornika i zajedničkog kandidata za gradonačelnika, ozvaničili početak kampanje u Banjaluci.

Zajednički kandidat opozicionih stranaka za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković, rekao je da, prema anketama, “ulazi u izbore sa nedostižnom prednošću”.

– Spremni smo da preuzmemo odgovornost i da ispunimo sve što smo obećali. Ponosam sam na podršku SDS, državotvorne stranke koja je stvarala Republiku Srpsku. Ovo će biti politika ljubavi, razumijevanja i tolerancije – poručio je Stanivuković.

On je rekao da su se na domaćoj političkoj sceni po prvi put pojavili mladi ljudi i nove snage koji su spremni ispuniti datu riječ.

– Mi imamo prednost u Banjaluci koja je u ovom trenutku nedostižna i koju ćemo vrijednim radom u narednim danima dodatno povećati“, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je ponosan na veliku i nesebičnu podršku SDS, naglašavajući da je to stranka koja je stvorila Republiku Srpsku.

Predsjednik SDS Mirko Šarović poručio je danas da je Banjaluka grad iz kojeg treba da počnu promjene u Republici Srpskoj, te da se na te promjene više ne može čekati.

Šarović je u Banjaluci, na otvaranju kampanje za predstojeće lokalne izbore u BiH, rekao da, “ako ove godine ne dođe do promjena, 10 000 građana Republike Srpske će otići iz ove zemlje”.

– Promjene će doći ako naši građani povjeruju da smo mi ti koji će ih donijeti. Banjaluka treba da postane evropski grad i da živi od privrede i ekonomije, a ne od administracije – naglasio je Šarović, obraćajući se kandidatima ove stranke za odbornike u Skupštini grada.

Nosilac odborničke liste SDS za gradsku Skupštinu Slavko Grbić rekao je da su Banjaluci neophodne promjene, te da ova stranka želi ekonomski bogatiji, privredno razvijeniji i socijalno odgovorniji grad.

– Želimo Banjaluku koja će imati ekonomiju i razvijenu privredu iskorijenjenu od kriminala, korupcije i nepotizma, socijalno odgovorniju prema svojim građanima – naveo je Grbić.

On je poručio da SDS ima sposobne obrazovane i odgovorne ljude koji su spremni da preuzmu gradsku upravu i da naprave organizaciju koja će dati jednako pravo svim ljudima.

SrpskaInfo.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.