Počelo proširenje Ulice Gavrila Principa u Banjaluci

Preduzeće Kozaraputevi započelo je sa proširenjem dijela Ulice Gavrila Principa koja se spaja sa Istočnim tranzitom u Obilićevu. Uklonjene…

Vijesti Juni 20, 2019

Preduzeće Kozaraputevi započelo je sa proširenjem dijela Ulice Gavrila Principa koja se spaja sa Istočnim tranzitom u Obilićevu.

Uklonjene su stare svlačionice FK Naprijed i dio ograda, koje se nalaze na trasi buduće saobraćajnice, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

“Ovo su radovi koji se izvode u sklopu projekta izgradnje Istočnog tranzita kako bi dobili pun profil saobraćajnice prema novom mostu”, istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On kaže da bi prvi sloj asfalta na ovoj dionici trebao biti položen za dvadesetak dana.

“Kada se završe radovi na nastavku Istočnog tranzita i u Ulici Gavrila Principa, imaćemo izgrađen saobraćajni prsten oko grada, od Zapadnog tranzita kod Kosmosa, preko novog mosta, istočnim tranzitom do Lesnine i ponovo Ulicom Ivana Gorana Kovačića izlaz na Zapadni tranzit”, istakao je Sandić.

Ovom prilikom, on je zahvalio svim vlasnicima parcela u Ulici Gavrila Principa koji su imali razumijevanje i dozvolili izvođenje radova i prije nego su zaključeni sporazumi za izuzimanje zemljišta, saopšteno je iz Gradske uprave.