Podijeljena 44 paketa s namirnicama

​Pomoć u doba virusa korona danas je dobila i Gradska organizacija slijepih u vidu 44 humanitarna paketa koja je uručio…

Vijesti Maj 28, 2020

​Pomoć u doba virusa korona danas je dobila i Gradska organizacija slijepih u vidu 44 humanitarna paketa koja je uručio Savez slijepih RS.

Ovi paketi osnovnih životnih namirnica biće potom raspoređeni članovima Gradske organizacije slijepih.

Branko Suzić, predsjednik Saveza slijepih RS, rekao je za “Nezavisne” da su zbog ublažavanja posljedica izazvanih virusom korona zatražili pomoć od Vlade RS, koja je ovom savezu dodijelila 25.000 KM.

“Ukupno smo izvršili nabavku 290 paketa, a juče smo podijelili 44 paketa Gradskom savezu slijepih Banjaluka”, rekao je Suzić.

Dodao je da se u ovim paketima nalaze osnovne životne potrepštine kao što su brašno, mlijeko, pasta, konzervirana hrana, te sredstva za čišćenje doma, ali i dezinfekciona sredstva za ruke.

Istakao je da su ljudi zadovoljni paketima te da je vrijednost jednog paketa 65 KM.

Miroslav Mandić, predsjednik Gradske organizacije slijepih Banjaluka, rekao je da su pakete podijelili članovima koji su u najvećoj socijalnoj potrebi.

“Naša organizacija u doba epidemije nije mirovala i prije ove donacije mi smo obezbijedili i svojim članovima do sada podijelili oko 90 paketa”, rekao je Mandić.