Podjela besplatnih udžbenika po banjalučkim školama od 3. do 12. avgusta

BANJALUKA – Potpisali smo danas ugovor, te će podjela besplatnih udžbenika osnovnim školama na području grada Banjaluka biti od 3….

Vijesti Juli 21, 2021

BANJALUKA – Potpisali smo danas ugovor, te će podjela besplatnih udžbenika osnovnim školama na području grada Banjaluka biti od 3. do 12. avgusta, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da je došao trenutak da roditelji ne kupuju udžbenike, jer ih je Gradska uprava obezbijedila.

“Distribucija besplatnih knjiga za učenike će biti u toku avgusta i biće prije početka školske godine. Mi smo prvi grad u BiH i regionu koji se odlučio na ovako odvažan potez”, naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je ovo ušteda za 11.500 porodica i učenika koji će zbog ove mjere imati uštedu.

“Javljaju nam se prorodice sa troje mališana koji su osnovci, pa to je za njih ušteda veća od 400 KM. Uštedama koje mi pravimo građani osjete u svojim kućnim budžetima. Ovo je napokon postalo realnost, a ne obećanje. Mi sada možemo da kažemo roditeljima da ne kupuju udžbenike, da penzioneri kupuju jeftinije mjesečne karte. Takođe, dobijaju se novi parkovi, igrališta. Pred početak nove školske godine u OŠ ‘Branko Radičević’ na Starčevici ćemo potpuno renovirati dvorište”, kazao je Stanivuković.

Olgica Tešić, direktorica OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije”, rekla je da je ovo veliki dan jer su djeca najbitnija i najvažnija.

“Kao prosvjetni radnik i majka sam veoma srećna što mogu roditeljima prenijeti jednu veoma važnu vijest da oni neće morati kupovati udžbenike”, kazala je Tešićeva.

Podsjećamo, Grad Banjaluka je iz budžeta izdvojio 1,5 miliona KM kako bi se obezbijedili besplatni udžbenici za sve osnovce na području grada.