Postavljena solarna klupa u centru Banjaluke

BANJALUKA – U centru grada, u parku kod Narodnog pozorišta RS, postavljena je solarna klupa “City Gecko”, donacija kompanije “Telemax”,…

Vijesti August 3, 2020

BANJALUKA – U centru grada, u parku kod Narodnog pozorišta RS, postavljena je solarna klupa “City Gecko”, donacija kompanije “Telemax”, koja će građanima služiti za punjenje mobilnih uređaja putem solarnih panela kao i za konekciju na bežični internet.

Solarna klupa je proizvod kompanije “Telemax” u okviru brenda “Razvijamo solarne proizvode” i drugi je poklon gradu, nakon što su ranije postavili solarno drvo.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se ovakvi projekti uklapaju u nekoliko strateških ciljeva razvoja grada, od kojih su jedan projekti energetske efikasnosti.

“I kod solarne klupe, ali i kod solarnog drveta koristi se solarna energija, odnosno samoodrživi izvor energije. Drugi strateški cilj Gradske uprave je pametni grad, odnosno modernizacija usluga i uvođenje svega onoga što je bazirano na IT tehnologijama i održivoj energetici. Planirano je postavljanje još ovakvih klupa na različitim lokacijama”, naglasio je Radojičić.

Arijana Maksimčuk, direktorica i vlasnica kompanije “Telemax”, kazala je da je proizvod “City Gecko” promovisan na samitu eneregetike koji je održan u Trebinju, gdje je dobio dosta pohvala.

“Pametna klupa putem solarnih panela vrši punjenje svih uređaja, kao što je na primjer telefon, ima WiFi, ima mobilnu karticu tako da se može telefonirati, ima displej i mogu se emitovati reklame i turistički filmovi. Ovo je interesantno i korisno za građane, tako da je plan postavljanje još solarnih klupa u narednom periodu”, istakla je ona.