Potpisan sporazum o saradnji NUBL-a i RK “Delfin” Banjaluka

BANJALUKA – Sporazum o saradnji između Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Ronilačkog kluba “Delfin” Banjaluka, potpisan je juče u prostorijama Univerziteta….

Vijesti Decembar 10, 2019

BANJALUKA – Sporazum o saradnji između Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Ronilačkog kluba “Delfin” Banjaluka, potpisan je juče u prostorijama Univerziteta. Sporazum su potpisali direktor NUBL-a, Goran Kalinić i predsjednik RK “Delfin”, Igor Gajić.

Činom potpisivanja ozvaničen je početak saradnje u oblastima u kojima djeluju ove dvije institucije.

Potpisnici Sporazuma su istaknuli namjeru da budu na raspolaganju za sve značajne aktivnosti i projekte, kako bi se promovisali zajedničke oblasti interesovanja, a od kojih će  i društvena zajednica imati koristi.

Prioritetne oblasti ove saradnje  su podijeljene u 2 grupe, obuka za pružanje prve pomoći prema standardima DAN asocijacije i ronjenje u okviru kojeg su definisane podgrupe (bezbjednost i zaštita, podvodna ekologija, specijalna edukacija i rehabilitacija i podvodna arheologija).

Kalinić je istakao da će ova saradnja započeti sa obukom iz pružanja prve pomoći jer smatra da je to znanje dragocjeno za sve studente a među kojima posebno  ističe vaspitače, učitelje, i lica koje rade sa osobama sa poteškoćama.

“Upravo zbog velika broja potencijalno opasnih situacija u kojima se djeca mogu naći, najveću ulogu u upoznavanju djece s tim opasnostima imaju pored roditelja vaspitači i učitelji. Ako se nesreća dogodi, ključno je znati kako odreagovati i pružiti prvu pomoć i nekome spasiti život”, rekao je Kalinić.

Gajić se zahvalio direktoru i menadžmentu NUBL-a, jer su prepoznali potencijal za saradnju i izjavio da se raduje budućim projektima i aktivnostima koje će ove dvije institucije realizovati.