Predsjednica Mreže žena Sanja Samardžić

​BANJALUKA – Mreža žena Političkog građanskog fronta – Poligraf formirana je u Banjaluci, a na osnivačkoj sjednici Skupštine za predsjednicu…

Vijesti Novembar 29, 2019

​BANJALUKA – Mreža žena Političkog građanskog fronta – Poligraf formirana je u Banjaluci, a na osnivačkoj sjednici Skupštine za predsjednicu je izabrana Sanja Samardžić.

Takođe je usvojena i deklaracija Mreže žena Poligrafa, čiji je cilj promovisanje obrazovanja i rodne ravnopravnosti kako bi žene uzele aktivnije učešće u društveno-političkoj sferi.

“Čini mi posebnu čast i zadovoljstvo što ću imati priliku da se skupa sa koleginicama iz Mreže žena Poligrafa, a uz podršku stručnjaka iz različitih oblasti, koji su dio našeg programskog savjeta, zalažem za razvoj našeg društva u cjelini – od obrazovanja do humanitarnog rada”, rekla je Samardžićeva.

Zoran Talić, predsjednik Poligrafa, rekao je da Mreža žena okuplja brojne aktivistkinje, koje svojim trudom i radom doprinose razvoju svojih mjesnih zajednica i Banjaluke.

“Žene su neizostavan pokretač pozitivnih zbivanja u svakom društvu, i mi to prepoznajemo i vrednujemo”, kazao je Talić.

Istakao je da žene i te kako mogu dati veliki doprinos u politici, te da se upravo na ovaj način bore za bolji status žena u društvu.

“Zajedno kreiramo i sprovodimo politike i zajedno radimo i gradimo bolju Banjaluku i RS”, rekao je Talić.