Radojičić: Banjaluka dobija kongresno-konferencijsku dvoranu

BANJALUKA – Iako Banjaluka nije osvojila titulu Evropske predstavnice kulture Grad Banjaluka ide u projekat izgradnje velike multifunkcionalne kongresno-konferencijske dvorane,…

Vijesti Septembar 30, 2019

BANJALUKA – Iako Banjaluka nije osvojila titulu Evropske predstavnice kulture Grad Banjaluka ide u projekat izgradnje velike multifunkcionalne kongresno-konferencijske dvorane, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“Grad je prošle godine usvojio strategiju kulture za desetogodišnji period koja predviđa mnogo toga što je sadržano u projektu Evropska prijestonica kulture. Mi se vraćamo implementaciji strategije razvoja kulture na nivou grada”, rekao je Radojičić.

Dodaje da neke elemente projekta nije moguće nastaviti jer sada nemaju podršku Evropske unije, Ministarstva civilne zaštite i gradova Jajce i Bihać.

“Možemo nastaviti niz projekata kada je riječ o infrastrukturi. Već imamo kompletan projekat za raspisivanje međunarodnog konkursa za izgradnju ove multifunkcionalne dvorane, samo čekamo da se završi dva međunarodna konkursa, jedan za izgradnju mosta u Docu, koji ističe danas i konkurs za centralnu gradsku zonu koji ističe 30. oktobra”, objasnio je Radojičić.