Reprezentativka BiH pojačala ŽRK Borac

Ženski rukometni klub Borac doveo je treće pojačanje za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH, u kojoj klub nije nastupao…

Sport August 29, 2019

Ženski rukometni klub Borac doveo je treće pojačanje za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH, u kojoj klub nije nastupao od 2015. godine.

Nova članica ”osica” postala je reprezentativka Bosne i Hercegovine i dosadašnja članica ŽRK Dubica Helena Ćurić, a ovu informaciju za portal MONDO potvrdio je i direktor kluba Darko Savić.

Registrovali smo Helenu i ona će u naredne dvije sezone nastupati za ŽRK Borac. Helena igra na poziciji pivota, ali može da pokrije i mjesto u bekovskoj liniji. Sa njenom prethodnom ekipom postignut je dogovor o angažmanu na obostrano zadovoljstvo. Treba reći i da je Helena bila član juniorske reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u bugarskoj Varni. U Banjaluci je upisala Fakultet za bezbjednost, a prema prvim impresijama izuzetno je zadovoljna prelaskom u redove Borca”, istakao je Savić.

Prije Helene Ćurić, tabor banjalučkog premijerligaša pojačale su Vladana Lazendić i Marija Šehovac, dok će Aleksandra Peričević karijeru nastaviti u Austriji.

Premijer liga BiH počinje 21. i 22. septembra, a izabranice Radeta Unčanina u prvom kolu gostuju ekipi Hadžića. Prvu domaću utakmicu ”crveno-plave” odigraće sedam dana kasnije, kada će u dvorani Borik ugostiti upravo Dubicu.