Sanitarnom sječom riješiti problem bolesnih stabala

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti…

Vijesti August 27, 2019

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti i bezbjednost građana, može biti riješen postupkom sanitarne sječe.

“Kada je riječ o sanitarnoj sječi kod nas postoje dva nepomirljiva stava, mišljenja ili grupacije lica – jedni koji se bune kada se posječe svako drvo ili grana, čak i kada postoji obrazloženje za to, te drugi koji se jave obično kada se nešto desi”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Radojičić je rekao da postoji evidencija o tome gdje bi trebalo sprovesti sanitarno pročišćavanje i dodao da je u gradu dosta stabala u lošem stanju.

“U protekle tri godine posadili smo 1.000 sadnica i to bi trebalo da se obavlja još intezivnije, ali imamo mnogo reakcija građana kada se posiječe neko stablo”, naveo je Radojičić i dodao da se zbog toga nadležni takoreći suzdržavaju od sječe jer građani, bez obzira na argumente, izražavaju proteste.

On je ocijenio da bi u Banjaluci iz sanitarnih razloga trebalo posjeći nekoliko stotina stabala, prvenstveno jer su oboljela.

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” juče je u poslijepodnevnim časovima usljed pada grane povrijeđena žena. Opširnije o tome na OVOM LINKU.