Šarović: Povlačenje RS iz institucija BiH je loša opcija

Srpska demokratska stranka ne razmatra i neće podržati najavu Milorada Dodika da se Republika Srpska povuče iz državnih institucija, izjavio…

Politika Septembar 6, 2019

Srpska demokratska stranka ne razmatra i neće podržati najavu Milorada Dodika da se Republika Srpska povuče iz državnih institucija, izjavio je Mirko Šarović, lider SDS-a.
– Neformiranje vlasti i evidentna politička kriza u BiH prema izjavama pojedinih političara najavljuju još veći zastoj u svim segmentima. Tako je Milorad Dodik (SNSD), iako je jedan od krivaca što vlast nije formirana zbog odbijanja NATO puta zemlje, najavio radikalne poteze poput napuštanja institucija BiH, odnosno poštivanja rada Suda, Tužilaštva BiH, VSTV-a i drugih – rekao je Šarović.

Međutim, sve su prilike da je to Dodikov blef i probni balon, s obzirom da u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće olako dobiti podršku za takve poteze. Šarović je dodao da je to loša i nepotrebna opcija.
– SDS ne razmatra opciju izlaska iz institucija. To je loša i nepotrebna opcija, ne dovodi do rješenja, a produbljava krizu – naglasio je Šarović.
Takođe on dodaje da SDS za sada ne vodi razgovore ni sa jednom strankom u vezi eventualne nove parlamentarne većine.
– U ovom trenutku ne vodimo razgovore, je rsmo čekali ishod pregovora tri stranke potpisnice sporazuma. Mi ne žurimo i vidjećemo hoće li biti inicijative u tom pravcu – kazao je Šarović.
Klix.ba
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.