SDS ostaje bez još jednog poslanika u NSRS: Mitrić i zvanično uz Mićića

Najveća opoziciona stranka u Srpskoj, SDS, ostala je bez još jednog poslanika u Narodnoj skupštini RS nakon što je Darko…

Politika Maj 21, 2020

Najveća opoziciona stranka u Srpskoj, SDS, ostala je bez još jednog poslanika u Narodnoj skupštini RS nakon što je Darko Mitrić danas i zvanično stao uz gradonačelnika Bijeljine i bivšeg SDS-ovca Miću Mićića, koji će na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat koalicije predvođene SNSD-om.

Iako se ovakav rasplet očekivao od prvog dana razlaza Mićića i bivše stranke, Mitrić do posljednjeg trenutka nije potvrdio kojim putem će nastaviti svoje političko djelovanje.

Podsjećamo, Mićić i lider SNSD-a Milorad Dodik dogovorili su da će aktuelni gradonačelnik Bijeljine biti kandidat za još jedan mandat na čelu grada. Ono što je interesantno, Mićić se obavezao da će, ukoliko pobijedi na izborima, na čelu Bijeljine ostati samo dvije godine, a potom podržati kandidata SNSD-a za svog nasljednika. Na konferenciji za novinare nakon pomenutog sastanka, pored delegacije SNSD-a i Mićića, bio je i narodni poslanik Mitrić.

Tako je SDS ostao samo sa jednim poslanikom iz ovog semberskog grada, Tomicom Stojanovićem.

Inače, SDS su nakon posljednjih opštih izbora napustili Danijel Jošić i Nebojša Marić iz Doboja, nakon što su se razišli Obren Petrović i SDS, a koji djeluju kao samostalni poslanici ali glasaju kao dio vladajuće većine te Kostadin Vasić iz Zvornika koji je prešao u Ujedinjenu Srpsku.

SrpskaCafe.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.