SNSD pri kraju izbora kandidata za načelnike

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pri kraju je sa izborom kandidata koji će se boriti za glasove birača na predstojećim lokalnim…

Politika August 6, 2020

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pri kraju je sa izborom kandidata koji će se boriti za glasove birača na predstojećim lokalnim izborima. Iako su neka imena dobro poznata, u nekoliko opština ipak će doći do promjene.
U novu trku za poziciju načelnika opštine, osim aktuelnih prvih ljudi Čelinca, Bileće i Laktaša, izvjesno je, neće ni sadašnji načelnici Foče, Kalinovika, Mrkonjić Grada i Milića, koji su kadrovi SNSD-a

Opštinski odbor SNSD-a Foča odlučio je da na predstojećim lokalnim izborima njihov kandidat za načelnika ove opštine bude direktor radne jedinice “Elektrodistribucije” Pale u ovom gradu Milan Vukadinović
Za kandidaturu su se borili aktuelni načelnik Radisav Mašić i direktor NP “Sutjeska” Dejan Pavlović, ali je fočanski SNSD ipak odlučio da kandidaturu povjeri Vukadinoviću.
Pavlović je rekao da ima previše posla na funkciji koja mu je povjerena, ističući da nije imao ambicije da bude kandidat za načelnika, a pogotovo ne da unosi bilo kakav razdor u stranci.
– Podržao sam sve dosadašnje odluke stranke i kada je riječ o kadrovskim rješenjima i o bilo čemu drugom. Stranka je u demokratskoj proceduri izabrala kandidata koji će imati nepodijeljenu podršku i SNSD-a i naših koalicionih partnera i sigurno odnijeti pobjedu. Što se mene lično tiče, ja sam na odborničkoj listi i daću maksimalan doprinos još jednoj pobjedi SNSD-a i našeg kandidata za načelnika i u to niko ne treba da sumnja – kaže Pavlović.
Prema tvrdnjama našeg izvora, kandidat za načelnika Kalinovika, umjesto aktuelne načelnice Mileve Komlenović, po svemu sudeći biće njen aktuelni zamjenik Radomir Sladoje, a ne direktor šumskog gazdinstva u ovom mjestu Đorđe Sladoje, koji se spominjao kao mogući kandidat.
– Kada je riječ o Mrkonjić Gradu i Milićima, sve su prilike da aktuelni načelnici Divna Aničić i Momir Lazarević neće ponovo u trku i da će SNSD iznjedriti mlađe kandidate koji će donijeti novu energiju i osigurati pobjedu. U Modriči se još ne zna ko će biti kandidat, ali se zna da će aktuelni načelnici Stanara i Vlasenice Dušan Panić i Miroslav Kraljević u trku za novi mandat – kaže naš sagovornik.
Kandidat za prvog čovjeka Čelinca, umjesto aktuelnog načelnika Momčila Zeljkovića, zvanično je šef čelinačkog SNSD-a Vlado Gligorić, u trku za načelnika Bileće umjesto Miljana Aleksića će vlasnik mljekare “Pađeni” Nenad Vukoje, dok je umjesto Ranka Karapetrovića kandidat za načelnika Laktaša aktuelni pomoćnik ministra za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Miroslav Bojić.
Glas Srpske
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.