Stanivuković i zvanično kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Draško Stanivuković biće kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik ove stranke Branislav Borenović….

Politika Juli 5, 2020

Draško Stanivuković biće kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik ove stranke Branislav Borenović.
Borenović je rekao da je to dogovor koji su zajedno postigli Stanivuković i Jelena Trivić, te da SNSD “nije uspio da ih posvađa”.

On je rekao da će Trivićeva biti menadžer grada i nosilac liste za Skupštinu grada.
Jelena Trivić je naglasila da Banjaluka treba i očekuje promjene.
– Danas je više nego jasno da Banjaluka treba i očekuje promjene u načinu vođenja politike, rada, u pravcu izbora kadrova po kriterijumima stručnosti i rezultata, a ne političke podobnosti – rekla je Trivićeva i dodala:
– Samo tri ili četiri osobe su znale i prije dobijanja rezultata istraživanja koje smo sproveli da ja smatram da Draško treba da bude kandidat i budući gradonačelnik Banjaluke.
Rekla je da će se načelnici odjeljenja birati putem javnog konkursa.
– Oni su predstavili njihovog superkandidata, a mi smo predstavili naš super tim – rekla je ona.
Stanivuković je tokom obraćanja rekao da su u PDP-u svi zajedno radili na “konceptu nove Banjaluke”.
– Svi zajedno smo radili na konceptu nove Banjaluke koji od ovog grada treba da napravi slobodan grad. Ko oslobodi Banjuku za 20 godina doći će u svaki dio RS – rekao je Stanivuković.
On je odbacio priče da je s Jelenom Trivić u lošim odnosima, te istakao da su oni “prijatelji i saborci”.
– Svih ovih godina mogli smo u Banjaluci da vidimo kozmetičke promjene, ali mi smo opredijeljeni da ovom gradu promijenimo suštinu i napravimo najpozitivniju selekciju. Jelena je moj prijatelj i saborac, moj prvi saradnik i neko ko je u ovom gradu najprepoznatljiviji i imaće ključnu ulogu za razvoj ovog grada – dodao je Stanivuković.
On je takođe rekao da pregovaraju s pokretom “Banjaluka zove”, ali i sa brojnim drugim organizacijama, te najavio da će narednih dana javnost biti obaviještena o tome da će opozicija u Banjaluci imati zajedničkog kandidata.
Rekao je da njegovom pobjedom neće biti osvete i revanšizma u institucijama.
Odgovarajući na pitanja novinara Borenović je rekao da će opozicija imati jednog kandidata, te da će biti prostora i za ljude koji nisu iz PDP-a.
nezavisne.com
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.