Stanivuković nakon saslušanja: Ovo je napad na Banjaluku

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je komentarišući saslušanje u Policijskoj upravi Banjaluka, za “Nezavisne novine” rekao da se tereti što je…

Politika April 29, 2021

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je komentarišući saslušanje u Policijskoj upravi Banjaluka, za “Nezavisne novine” rekao da se tereti što je izašao pred građane i stajao na stepenicama, te je istakao da ovo neće proći na sudu.

Nadalje, Stanivuković je rekao da su građani, sa protesta ugostitelja ispred Palate Republike, samoinicijativno došli do Gradske uprave i tražili da gradonačelnik izađe, što je on i učinio.

– Ako se teretim što sam izašao pred svoj narod, dobro onda sam kriv, ali suština je da je ovo jedan u nizu od 10 krivičnih dijela protiv mene. Ovo je politički instrumentalizovano i ovo neće proći na sudu. Ovo nije napad na gradonačelnika, već na grad Banjaluku – kazao je Stanivuković za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima jasno je da se radi o selektivnoj pravdi.

– Osumnjičen sam za krivično djelo, što je paradoks kada uzmemo u obzir da je početkom decembra prošle godine, kada je bio povećan broj zaraženih virusom korona, gradonačelnik Doboja ima megafon, pozivao građane, i zaustavio saobraćaj u ulici i to tada nije bilo okarakterisano kao krivično djelo – kazao je Stanivuković.

Stanivuković je danas u Policijskoj upravi Banjaluka saslušan u svojstvu osumnjičenog, vezano za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, nakon što je u Banjaluci nedavno održan protest ugostitelja.

Nezavisne
Besplatnu Android aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.